Segons va avançar la ministra de Sanitat el passat 17 de desembre a la reunió científica de la Fundació Barcelona Salut.
En un termini de tres anys, més de 3.500 productes alimentaris arribaran a les taules i prestatgeries dels comerços amb el 10% menys de mitja de contingut de sal, sucres afegits i greixos saturats, segons el pla de col·laboració amb els sectors de la indústria alimentària i la distribució, i més de 500 empreses que va presentar la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i ja va avançar el passat 17 de setembre al transcurs de la reunió del consell mèdic i empresarial de la fundació Barcelona Salut celebrada a Caves Codorniu.
La mesura tindrà un gran impacte en la cistella de la compra, ja que els productes inclosos suposen el 44,5% de l’energia total del consum habitual. Els sucres afegits es reduiran el 10% en la majoria de productes làctics, els derivats càrnics, els nèctars de fruita, les salses de tomàquet, les begudes refrescants de llima-llimona i els cereals d’esmorzar de xocolata; el 18% en les maioneses; del 3,5% al 7,4% en els productes làctics considerats com “de indulgència” (flam, natilles, arròs amb llet), i el 5% en la brioixeria, pastisseries, gelats de gel, pa envasat i sales com el popular quètxup.