IMG_4114
Imagen metaslider 2
05a1cb67-95ba-4391-b23b-8388e655f7d1
DSC_0817
Imagen metaslider 8
5314a31a-8feb-4149-9323-5ccdbe2025ac
Imagen metaslider 4
Imagen metaslider 5
Cambra
carrusel 04
3
slider 06
005
slideresp05.jpg
Slider 2
Foto Esteller
03
carrusel 03
02
Muñeco slider
05
01
Dr. Kulisevsky
Doctor Prat
banner eyspain
Foto acuerdo
o1
1
Doctor Palao
carrusel
Sin título-2
esp 3
bcnyesp
2
slider 10
004
slider 01
slider 04
slider 02
slider 03
corazón
Hospital 1
Cesta 1
slider 07
slider 08
slider 09
slider 11
slider2
slider 13
slidertres01
platitos
sliderfarmacia.jpg
Ajos 1
manzanas1
sliderdesfi
sliderverdura
0056
0023
Foto Castells
carrusel 06
tarros2
03
04
Recortada Carmona
WhatsAppImage2022-05-11at123707PM
verdurita
002
slidertres02
Mercado de Parets
carrusel 05
Medalla recortada
Fotorecortada2
Carrousel 1
Carrousel 2
Carrousel 3
Carrousel 4
Carrousel 5
Carrousel 6
Carrousel 7
Carrousel 8
Carrousel 9
Carrousel 11
Carrousel 12
Carrousel 14
Carrousel 17
Carrousel 19
Carrousel 20
Imagen metaslider 6
carrusel 01
carrusel 02
001
9652a6ce-5e0e-4997-8489-7f0fff2040f9
115448b1-097a-467f-b82b-0e9ccbd065db
IMG_4117
IMG_4334
8acaafcc-9027-41db-abae-ce064c1c1dd4
5b824551-e0a6-40b5-a050-fcf0582f1aa7
IMG_5311
IMG_5352
IMG_5489
IMG_5502
IMG_5495
IMG_5879
IMG_6096
IMG_6099
IMG_6123
IMG_6127
20221129_130249
20221129_123849
20221129_111403
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
El Dr. Ramon Brugada, cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Josep Trueta i membre fundador de Barcelona Salut, lliura el desfibril·lador a l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, en presència del subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramón

 

  • L’alcalde de la localitat, Maurici Jiménez, ha agraït la iniciativa de la Fundació benèfica, emmarcada en el projecte científic “Catalunya, territori cardioprotegit”, i ha posat en valor “les accions i programes que afavoreixen hàbits de vida saludables”
  • En l’acte han participat el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramón, i el Dr. Ramon Brugada, cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Josep Trueta i membre fundador de Barcelona Salut
  • Juntament amb l’Ajuntament i l’Hospital Josep Trueta, i amb la col·laboració de la tecnològica Philips i els laboratoris Avène, Barcelona Salut ha organitzat també una “Jornada de promoció dels hàbits saludables”. Nombrosos veïns s’han acostat durant tot el matí als diferents espais habilitats en el Passeig Marítim per participar en tallers i activitats cardiosaludables

Girona, 7 de setembre de 2019. En el marc del projecte científic “Catalunya, territori cardioprotegit”, la Fundació Barcelona Salut ha fet avui cessió a l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, d’un modern desfibril·lador portàtil d’última generació per a la seva instal·lació en un espai municipal concorregut i accessible als ciutadans.

En l’acte, a més de l’alcalde i altres autoritats locals, han participat el subdelegat del Govern a Girona,  Albert Bramón; el Dr. Ramon Brugada, cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Josep Trueta i membre fundador de Barcelona Salut; el cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Girona, tinent coronel Josep Antoni Esteve Folch; el cap de la Policia Local de Platja d’Aro, David Puertas; i l’inspector Francesc Cardús, responsable de la comissaria de Mossos amb seu en Sant Feliu de Guíxols.

Els veïns i visitants de Castell-Platja d’Aro han tingut l’oportunitat de participar en un curs RCP de reanimació cardiovascular i ús de desfibril·lador. A baix, el dispositiu d´última generació fabricat per la tecnològica Philips que BS ha cedit a la localitat

L’alcalde ha agraït a Barcelona Salut la seva “generosa aportació” al municipi i ha subratllat que “els temes relacionats amb la salut han esdevingut una de les principals preocupacions de la nostra societat” i, per tant, “les administracions i les entitats públiques també hem de tenir un paper i sumar esforços, voluntats i capacitat pressupostària per facilitar les condicions perquè els professionals de la salut desenvolupin la seva tasca en unes condicions de treball i amb uns equipaments òptims”. A més, ha fet una crida a “fer als ciutadans protagonistes de la seva pròpia salut amb accions, programes i iniciatives que afavoreixen els hàbits de vida saludables”.

Dr. Ramon Brugada: “Cada minut és crític”

Per la seva banda, el Dr. Brugada ha destacat que la implicació dels ciutadans és fonamental quan es tracta de salvar a una persona en parada cardiorespiratòria. “Sabem que el SEM i les ambulàncies fan una gran feina però necessiten entre 8 i 10 minuts per a arribar quan es dóna un avís… El projecte que Barcelona Salut va posar en marxa fa uns anys  pretén que qualsevol ciutadà pugui accedir 24 hores al dia a un desfibril·lador situat en lloc públic per tal d’ auxiliar a la persona afectada en els primers minuts”. Ha recordat, en aquest sentit, que “el temps es crític  i que cada minut que passa les possibilitats de salvar una vida es redueixen un 10%”.

El Dr. Brugada pren la paraula durant l’acte de cessió del desfibril·lador, acompanyat per les autoritats polítiques i policials i pel responsable de Philips Medical Cardio, Frederic Martinez (tercer per l’esquerra)

“Aquests desfibril·ladors -ha insistit el cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Josep Trueta- són màquines intel·ligents, que no s’equivoquen mai i que no poden fer cap mal i, en conseqüència, els hem de tenir disponibles a tot arreu, tants com sigui possible, un cada 200 metres en tot el territori”.

Dispositius accessibles i de fàcil maneig

Un percentatge important de les persones afectades per un incident cardiovascular mor a causa de la fibril·lació ventricular abans de poder ser atès a l’hospital, de manera que és vital que els desfibril·ladors portàtils estiguin tan accessibles com sigui possible.

La Fundació Barcelona Salut va impulsar l’any 2014 el projecte científic “Catalunya, territori cardioprotegit”

Quan l’any 2014 la Fundació Barcelona Salut va impulsar la campanya de cardioprotecció d’espais públics i de cessió de desfibril·ladors portàtils va establir tres criteris d’actuació per aconseguir una major efectivitat: l’accessibilitat, la proximitat i el fàcil maneig dels dispositius. Un dels grans avantatges dels Desfibril·ladors Externs Automatitzats (DEA) és que només actuen en cas de necessitat -el dispositiu és qui pren la “decisió” d’efectuar o no la descàrrega elèctrica-, el que permet que qualsevol ciutadà pugui utilitzar-lo sense riscos, fins i tot sense disposar de coneixements sanitaris.

El projecte científic “Catalunya, territori cardioprotegit” de Barcelona Salut compta amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat, les administracions locals, el SEM i de diferents col·lectius professionals, entre ells el sector farmacèutic.

“Platges saludables”: una iniciativa que arrenca en l’any 2014

Amb l’objectiu de conscienciar a la població de la importància de la prevenció i la formació en salut per a millorar la qualitat de vida, durant tot el matí també s’ha celebrat en el Passeig Marítim de Castell-Platja d’Aro la “Jornada de promoció dels hàbits saludables”, organitzada per la Fundació, l’Ajuntament i l’Hospital Josep Trueta.

A dalt, l’estand de Philips, on s’han preparat i degustat sucs naturals. En la imatge inferior, una tècnica de Laboratoris Avène fa la prova de la melanina a l’alcalde de Castell-Platja d’Aro

Aquesta jornada lúdic-formativa, emmarcada en el projecte “Platges saludables” que Barcelona Salut duu a terme des de 2014 en diferents localitats del litoral mediterrani, compta amb la col·laboració de la tecnològica Philips i dels laboratoris Avène.

Nombrosos veïns i visitants s’han acostat als diferents espais habilitats per a l’ocasió, com l’estand d’elaboració i degustació de sucs naturals, i han participat en activitats cardiosaludables, entre altres, el curs RCP de reanimació cardiovascular i ús de desfibril·lador. Pel que fa a la prevenció del càncer de pell, s’ha informat a les persones interessades de la importància de protegir-se dels rajos ultraviolats.

D’altra banda, el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) i el Servei Marítim de la Guàrdia Civil -unitats encarregades del rescat i auxili en el medi aquàtic- han instal·lat una carpa informativa on, a més d’exhibir el material utilitzat en els rescats, els comandaments han pogut explicar als ciutadans en què consisteix la seva complexa feina.